اسپکینگ سلپیپ
آزمون سلپیپ در قسمت اسپکینگ شامل ۹ سبک سوالات گوناگون است که در هر قسمت داوطلب باید به سوالات پاسخ دهد. سطح سختی و یا آسانی سوالات این آزمون به صورت پراکنده است، یعنی امکان دارد سوالات از قسمت آسان تر آغاز شود و به سوالات سخت تر ختم شود و یا سوالات از قسمت سخت به سمت سوالات آسان برود.
پس نمی توان گفت سوالات از چه سمتی آغاز می شود پراکندگی سختی و آسانی سولات در کل آزمون پخش شده است. اما هوش مصنوعی به نحوی آزمون را اداره می کند که اگر داوطلب به سوالات به درستی پاسخ دهد، تکرار سوالات سخت کمتر باشد.
قسمت های مختلف اسپکینگ آزمون سلپیپ
تسک اول اسپکینگ سلپیپ
در این بخش داوطلب باید به یه نصیحت و یا پیشنهاد پاسخ دهد. داوطلب ۳۰ ثانیه برای تفکر و سپس زمان او برای پاسخ گویی به این سوال ۹۰ ثانیه خواهد بود که میکروفون برای داوطلب فعال شده و باید درباره این موضوع صحبت کند.
نکته کلیدی در این بخش
حتما داوطلب باید در هنگام توضیح درباره یک نصیحت و یا پیشنهاد دلایل قانع کننده ای درباره آن موضوع ارائه کند، در غیر این صورت اگر داوطلب گرامر مناسب و یا لغت مناسب به کار ببرد ولی استدلال مناسبی نداشته باشد نمره پایینی از این قسمت کسب خواهد کرد.
تسک دوم اسپکسنگ سلپیپ
موضوع تسک ۲ اسپکینگ سلپیپ درباره تجربه شخصی شما درباره یک مهمانی و یا دورهمی که در گذشته داشته اید و بیان نقاط مثبت و منفی آن دورهمی می باشد. این قسمت شامل ۳۰ ثانیه زمان تفکر و سپس میکروفن فعال و ۶۰ ثانیه زمان درباره پاسخ به موضوع مورد نظر دارید.
نکته مهم این بخش
اگر شما در آن لحظه مهمانی و یا دورهمی خاصی در ذهن شما وجود ندارد می توانید سریعا درباره یک موضوع خیالی که ساخته ذهن شما است استفاده کنید.بهترین روش برای این بخش داشتن یک قالبی که از قبل درباره موضوع مورد نظر آماده کرده اید، می باشد.
تسک سوم اسپکینگ سلپیپ
این بخش شامل نمایش یک تصویر است و داوطلب باید اتفاقات شاخصی که در تصویر در حال انجام است را به صورت یک داستان کوتاه بیان کند. زمان مورد نیاز برای فکر کردن درباره این تصویر ۳۰ ثانیه و زمان برای جواب کامل به این سوال ۶۰ ثانیه می باشد.
نکته طلایی این بخش
استفاده از عکس های مختلف که به صورت پیشفرض شلوغ هستند و وظیفه داوطلب پیدا کردن اتفاقات شاخص آن عکس برای بیان توضیحات کلی آن عکس می باشد. کتاب describe picture میتواند کمک شایانی به شما در این بخش کند.
تسک چهارم اسپکینگ سلپیپ
پیش بینی یک موضوع که به صورت مختصر و توضیح کاملی درباره عکس مورد نظر می باشد. داوطلب باید درباره موضوع کوتاهی که به او داده می شود و یا عکس بسیار مختصری که برای او نمایش داده خواهد شد آماده توضیح کاملی باشد. این قسمت شامل ۳۰ ثانیه زمان تفکر درباره این موضوع در نظر گرفته شده است و سپس میکروفن فعال و ۶۰ ثانیه زمان درباره پاسخ به موضوع مورد نظر دارید.
نکته طلایی این بخش
به داوطلب توصیه می شود از قوه تخیل خود استفاده کرده و درباره موضوع مورد نظر پیش بینی آینده موضوع نظر را داشته باشند. همچنین عکس های متنوعی که در بخش منابع آزمون سلپیپ قرار داده شده است منابع کاملی برای تشخیص و به کارگیری درست می باشد.
تسک پنجم اسپکینگ سلپیپ
در این بخش داوطلب باید دو چیز یا دو انسان و یا دو گروه را باهم مقایسه کند. برای این قسمت ۶۰ ثانیه زمان تفکر درباره این موضوع در نظر گرفته شده است و سپس میکروفن فعال و ۶۰ ثانیه زمان درباره پاسخ به موضوع مورد نظر دارید.
نکات کلیدی این بخش
برای مقایسه ۲ چیز با هم دیگر داوطلب باید ابتدا تشابهات بین دو چیز بیان شود و سپس تفاوت های اساسی که در بین دو مورد وجود دارد بیان شود . گرچه بعضی از اساتید بیان می کنند تنها تفاوت بیان شود اما روش درست و اصولی این است که هم تفاوت ها و هم شباهت ها گفته شود.
تسک ششم اسپکسنگ سلپیپ
در این قسمت داوطلب در یک موقعیت بسیار دشوار و غیر قابل پیش بینی قرار خواهد گرفت. مدت زمان پاسخ گویی به این قسمت شامل ۶۰ ثانیه تفکر و ۶۰ ثانیه زمان پاسخ گویی که میکروفن فعال می شود و باید درباره موضوع صحبت شود.
نکات کلیدی این بخش
داوطلب در این این بخش با توجه به غریزه شخصی خود درباره یکی از شرایط سخت انتخاب بین دوراهی باید موضوع مورد نظر را توضیح و بسط نماید. اگر چه توضیح درباره موضوع هیچ نیازی به کپی برداری ندارد و حاصل بداهه نویسی هر فرد می باشد. همچنین داشتن یک قالب از پیش آماده ی ذهنی کمک شایانی به داوطلب خواهد کرد.
تسک هفتم اسپکینگ سلپیپ
این قسمت شامل بیان نظر داوطلب درمورد موضوع مورد اشاره داور آزمون است. داوطلب باید توضیح دهد که آیا با نظر ارئه شده موافق است یا مخالف. و اگر موافق هست به چه دلایلی و اگر هم مخالف هست به چه دلایلی مخالفت خود را ابراز می دارد.
نکات کلیدی این بخش
در هر دو صورت فرقی نمی کند که داوطلب چه نظری دارد. زمان پاسخ گویی، ۳۰ ثانیه برای آمادگی و ۹۰ ثانیه برای پاسخ گویی کامل درباره موضوع ارائه شده می باشد.
اما اگر داوطلب نظری مابین این موارد را داشته باشد باید نظر خود را در هر دو بخش توضیح دهد. همچنین دلایلی که برای این موضوعات عنوان می شود باید قابل قبول باشد نه اینکه صرفا زمان مکالمه پر شود.
تسک هشتم اسپکینگ سلپیپ
توضیح درباره شرایطی که اصلا درگذشته درباره این موضوع فکر نشده است. به این نوع سوالات در آزمون های مختلف مثل آیلتس و تافل سوالات چالشی یا challenging question گفته می شود.
نکات کلیدی این بخش
پاسخ دادن به این نوع سوالات برای داوطلب سخت تر از دیگر سوالات خواهد بود. لذا نحوه پاسخ گویی به این سوالات به این صورت می باشد که تنها از جملات ساده و قابل فهم استفاده شود و از به کار بردن کلمات سخت و پیچیده پرهیز شود چون در این صورت از ادامه مکالمه باز خواهید ماند.
مدت زمان تفکر ۳۰ ثانیه و پاسخ دهی به این موضوع ۶۰ ثانیه خواهد بود. از این رو داوطلب حتما باید برای جوابدهی به این گونه سوالات از قبل تمرین کرده باشد و آمادگی لازم را داشته باشد.
تسک نهم اسپیکینگ سلپیپ
نظر سنجی درباره آزمون سلپیپ و نحوه برگزاری آن در مرکز مربوطه می باشد.
به طور کلی برای کسب آمادگی در بخش گفتاری آزمون سلپیپ بهتر است، راجع به تمام موضوعات عمومی و تخصصی از پیش پا افتاده ترین اتفاقات روزمره تا مطالب علمی که در روزنامه و اخبار با آن ها مواجه می شوید، صحبت کنید و تلاش کنید قالب ذهنی آماده ای داشته باشید تا در صورت مواجهه با سوالات مشابه، بتوانید به بهترین نحو به آن ها پاسخ دهید.
در ضمن فراموش نکنید دو اصل (fluency روان صحبت کردن) و (having different tone صحبت با لحن متفاوت) را در کنار حفظ آرامش و اعتماد به نفس و دقت در به کار بردن گرامر و لغات صحیح حتما به کار ببرید.
علاوه بر این داشتن منابع کامل و دقیقی از آزمون سلپیپ کمک شایانی به قبولی در این آزمون خواهد کرد، لذا از تمامی داوطلبین عزیز تقاضا می شود که منابع به روز و کامل این آزمون را تهیه کنند.
همجنین کلاس های آمادگی تخصصی سلپیپ در مرکز زبان ایران بریتانیا توسط اساتید برجسته و با سابقه برگزار می شود و به شما در این قسمت کمک میکند که نمره بالایی کسب نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کلاس های تخصصی سلپیپ اینجا کلیک کنید.