لیسنینگ آیلتس Listening IELTS
اولین بخش از آزمون آیلتس که داوطلب مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت بخش شنیداری است. نمره این بخش بسیار مهم و کاربردی می باشد چون که می تواند باعث راه برد موفق در پاسخ دهی به دیگر بخش های آزمون آیلتس شود.
نکته مهم و اساسی:
ویس مورد نظر فقط یک بار پخش خواهد شد و داوطلب فقط یکبار می توانید فایل صوتی را گوش کند و امکان پخش دوباره فایل صوتی نیست.
همچنین تقریبا 4 الی 5 دقیقه قبل از پخش فایل صوتی به داوطلب این فرصت داده خواهد شد تا بتواند به سوالات برگه سوال یه نگاه اجمالی داشته باشد و خود را برای شنیدن فایل صوتی آماده کند.
سوالات لیسنینگ آیلتسListening IELTS
در این بخش 40 سوال به داوطلبان داده خواهد شد با انواع متفاوت که به سوالات باید پاسخ داده شود. مدت زمان پاسخ گویی به سوالات 40 دقیقه می باشد. به این صورت که 30 دقیقه ویس پخش می شود و داوطلب آزمون آیلتس هم زمان با گوش دادن به ویس به سوالات نیط پاسخ می دهد سپس 10 دقیقه زمان خواهد داشت تا پاسخ سوالات را وارد پاسخ نامه کند.
نحوه سوالات لیسنینگ آیلتس Listening IELTS
سوالات در این قسمت به چند شکل ممکن است سوال داده شود که شامل موارد زیر است.
1_چهارگزینه ای
2_ تطبیق دادن
3_نام گذاری نقشه و نمودار
4_پر کردن جای خالی
5_کامل کردن یاداشت
6_ تکمیل جمله
7_جدول
8_نمودار جریانی
9_خلاصه نویسی
10_جواب کوتاه
بخش های آزمون شنیداری :
آزمون بخش شنیداری لیسنینگ آیلتس Listening IELTS شامل 4 قسمت مهم می باشد.
تسک اول: شامل مکالمه روزمره بین 2 نفر انجام می شود. که صحبت های روزمره با دامنه لغات کم مورد پخش می شود.
تسک دوم: یک سخنرانی در زمینه اجتماعی و روزمره که ما با آن سرو کار داریم است. در این بخش بیشتر لغات دانشگاهی می باشد و داوطلب می بایست دامنه لغات خوبی برای پاسخ گویی داشته باشد.
تسک سوم: یک مکالمه کوتاه مابین 2تا 4 نفرکه درمورد موضوع علمی آموزشی است که سوالات در مورد موضوع علمی و فرهنگی و یا ختصادی و اجتماعی می باشد.
تسک چهارم: ارائه روی یک موضوع علمی که یک سخنران سخنرانی خواهد کرد و از سخنان بیان شده سوالات طرح می شود.
این چهار قسمت اصلی حدودا 30 دقیقه زمان دارد و علاوه بر آن به داوطلب 10 دقیقه زمان برای وارد کردن جوا ب به پاسخ نامه نیز داده خواهد شد.
نحوه نمره دهی در لیسنینگ آیلتس Listening IELTS:
مهارت هایی که در این قسمت از آزمون مورد سنجش قرار می گیرد مهارت های متفاوتی را شامل می شود که شامل موارد زیر :
1_شناخت نظرات
2_ک ایده اصلی
3_درک اطلاعات خاص
4_نگرش و هدف گوینده
5_وانایی دنبال کردن بحث
نمره بخش LISTNING:
هر پاسخ برای داوطلب یک امتیاز مثبت را به همراه خواهد داشت که کل نمره این بخش 40 امتیاز دارد.در پایان نمره به صورت کامل یا نیم گزارش می شود.
تفاوت لیسنینگ آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس:
در بخش شنیداری IELTS برای هر دو نوع آکادمیک و جنرال مشابه است تنها تفاوتی که وجود دارد بخش 3و 4 آزمون لیسنینگ آزمون جنرال با آکادمیک است. که متن ها اختصاصی تر و از لغات حر فه ای تر استفاده خواهد شد.
لهجه لیسنینگ آیلتس Listening IELTS:
چون آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی است ممکن است به لهجه های متفاوتی شنیده شود مثل استرالیایی, آمریکایی, نیوزلندی, کانادایی یا حتی بی لهجه باشد اما بیش از 70درصد آن بریتانیایی است. لذا داوطلب باید قبل از آزمون به لهجه های مختلف انگلیسی آسنایی کامل داشته باشد.
مرکز زبان ایران بریتانیا برای اولین بار در ایران اقدام به تولید پکیج لهجه زبان انگلیسی کرده است که داوطلب می تواند با کمترین قیمت و سریع ترین روش آن را تهیه نماید.
روش های تقویت لیسنینگ آیلتس :
اول از همه باید مهارت گوش دادن خود را تقویت کنید یعنی داوطلب شرکت در آزمون باید هر روز به سخنرانی ها و فایل های صوتی زیادی از زبان انگلیسی را گوش کند تا بنواند با انواع تلفظ ها و لغات جدید آشنا شود.
با گوش دادن دقیق به فایل های صوتی لغاتی که معنی آن را نمی دانیم یاداشت کرده و به دنبال آن می رویم که این کار به درست نوشتن کلمات و املای به داوطلب کمک خواهد کرد و هم یادگیری جای گیری لغات و گرامر.
بخش شنیداری آیلتس از سوال های مختلفی تشکیل شده است که داوطلبان برای پاسخ گویی به سوالات باید استراتژی های خاص هر کدام از سوالات را یاد گرفته و بکار ببرند تا هم به سوالات پاسخ درست بدهند و هم زمان کم نیاورند.
ارئه استراتژی خاص برای پاسخگویی به سوالات نیز یکی از روش های خاصی می باشد که مرکز زبان ایران بریتانیا ابداء نموده است و به صورت کاملا رایگان در اختیار داوطلبان قرار میدهد.
داوطلب هرچه از اشتباهات و نقاط ضعف خود اطلاع داشته باشند برای خودشان بهتر است یعنی اگر در در نوشتن لغات یا تلفظ آن مشکل دارد می تواند با یاداشت روزانه و تمرین و تکرار مشکل خود را حل کنند.
باید چه در زمان آزمون چه در زمان تمرین تمرکز داشته باشیم زیرا نداشتن تمرکز باعث می شود در زمان شنیدن فایل صوتی دقت نکنید و نتوانید به سوالات پاسخ بدهید و این باعث استرس شما در آزمون خواهد شد و شما به سوالات بعدی نیز پاسخ درست نمی دهید و در نتیجه در آزمون شکست خواهید خورد .
زمانی باید در آزمون آیلتس شرکت کنید که کاملا برای آزمون آمادگی کامل را داشته باشید و هروقت به مرحله ای رسیدید که خود را آماده دیدید بدون نگرانی در آزمون شرکت کنید.
خیلی خوب بود مرسی
من آیلتس چند بار شرکت کردم اما نمره خوبی نگرفتم چکار کنم؟